Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Οι σωματικές μας πανοπλίες









Η γυναίκα που δεν μπορεί να μπει στην καρδιά του συντρόφου της (όσο συχνά θα ήθελε) αισθάνεται απογοητευμένη και έχει οργή γι'αυτόν, γιατί δεν της δίνεται. Δεν αισθάνεται να είναι ευπρόσδεκτη σε αυτόν τον χώρο, και έτσι αισθάνεται ανασφάλεια.
Ο άνδρας που δεν μπορεί να διεισδύσει την σύντροφό του σεξουαλικά (όσο συχνά θέλει) νιώθει απογοητευμένος και είναι οργισμένος επειδή δεν του δίνεται. Δεν αισθάνεται ευπρόσδεκτος και γίνεται ανασφαλής.

 Στο ταξίδι του, καθώς μαθαίνει να συναντάει τη σύντροφό του στη θηλυκότητά της, ο άνδρας πρέπει να μάθει να διερευνά την εσωτερικότητά του και να ανοίγει την καρδιά του. Είναι ένας χώρος όπου είναι εξαιρετικά ευάλωτος, επειδή στο κέντρο της καρδιάς του κρύβεται ο φόβος της απόρριψης, της εγκατάλειψης και ο κίνδυνος να δεχτεί επίθεση ή τραυματισμό.

Στο ταξίδι της, καθώς μαθαίνει να συναντάει τον σύντροφό της στο αρσενικό του μέρος, η γυναίκα θα πρέπει να μάθει να εξερευνάει το εσωτερικό της για να ανοίξει το γιονί της. Είναι ένας χώρος όπου οι γυναίκες είναι εξαιρετικά ευάλωτες, επειδή στο επίκεντρο του γιονί τους κρύβεται ο φόβος της απόρριψης, της εγκατάλειψης και ο κίνδυνος να δεχτούν επίθεση ή τραυματισμό. 

Το κέντρο της καρδιάς του άνδρα περιέχει την ουσία του θηλυκού. 

Το κέντρο του γιονί περιέχει την ουσία του αρσενικού.

Αυτοί οι δύο πόλοι πρέπει να επουλωθούν, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανοιχτούν με εμπιστοσύνη και να συμβάλλουν στην συμφιλίωση του αρσενικού και του θηλυκού. Στο επίκεντρο αυτών των δύο πόλων βρίσκεται η αγάπη. Η αγάπη είναι παντού και αυτό θεωρητικά το ξέρουν όλοι!

Αλλά το να ζούμε μόνο στη θεωρία δεν σημαίνει ότι ζούμε στην αγάπη... 

Για να ανοίξει ο άνδρας την καρδιά του θα πρέπει να καθησυχάζεται από την σύντροφό του. Πρώτα πρέπει να αισθανθεί ότι η ίδια είναι βαθιά επικεντρωμένη μέσα στην καρδιά της, έχοντας γλυκύτητα και τρυφερότητα ώστε να τον καλέσει, και εκείνος να έχει τον χρόνο να απολαύσει αυτόν τον χώρο. Πρώτα θα πρέπει να είναι ένας χώρος αγάπης, το τσάκρα της καρδιάς να είναι ένας χώρος υποδοχής, όπου θα νιώθει ότι τον ακούν με καλοσύνη. Η βιασύνη και ή κριτική είναι δηλητήρια που κλειδώνουν αμέσως το κέντρο αυτό. Αυτό απαιτεί θάρρος και επιμονή. 

Για να ανοίξει η γυναίκα το γιονί της, θα πρέπει να καθησυχάζεται από τον σύντροφό της. Θέλει να αισθάνεται ότι είναι βαθιά θεμελιωμένος στο κέντρο του, και με γλυκύτητα και τρυφερότητα να την προσελκύσει ώστε να πάρει και αυτή τον χρόνο της για να απολαύσει αυτόν τον χώρο. Το γιονί είναι σαν μια αλχημιστική χοάνη που χρειάζεται ακρόαση και ευαισθησία ώστε να ανοίξει σιγά-σιγά στη δύναμη του αρσενικού. Η βιασύνη και ή κριτική είναι δηλητήρια που κλειδώνουν αμέσως την πόρτα αυτού του ναού. Αυτό απαιτεί θάρρος και επιμονή.

Ο καθένας κατέχει ένα μέρος του κλειδιού για να ανοίξει αυτό που είναι θωρακισμένο στον άλλον. Είμαστε διαφορετικοί και συμπληρωματικοί, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, έχουμε επίσης πολλές ομοιότητες. Εδώ, μια δεσμευτική σχέση ζευγαριού μπορεί να μας διδάξει πως να αυξήσουμε τις δονήσεις της αγάπης μας.


Πηγή : ESPACE TANTRA YOGA

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου