Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 15 συνήθειες οι οποίες δεν έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι






Στην αναζήτησή μας για την ευτυχία, πολύ συχνά, εμείς οι ίδιοι βάζουμε εμπόδια στο δρόμο μας. Ο Elite Daily έχει καταγράψει 15 συνήθειες που οι άνθρωποι μπορούν να έχουν, και καταστρέφουν την ευτυχία τους :

To κουτσομπολιό

Αν είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας, γιατί ανησυχείτε για το τι συμβαίνει στους άλλους ; Το μόνο πράγμα που συνήθως συμβαίνει είναι να σας κάνει το βλέμμα θλιβερό και ζηλιάρη.



Η ανάμειξη στα προβλήματα των άλλων

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να μην παρεμβαίνουν στις υποθέσεις των άλλων, το κάνουν συχνά επειδή υποφέρουν από την κενότητα της ύπαρξής τους, την οποία ψάχνουν να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο.


  Oι αρνητικές σκέψεις

Μερικοί περνούν το χρόνο τους, παραπονιόμενοι για τους πάντες και τα πάντα, ενώ άλλοι είναι πιο αισιόδοξοι και πάντα να δούνε το ποτήρι μισογεμάτο. Εστιάζοντας στα θετικά μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχείς.


Η ζήλια

Χαρούμενοι άνθρωποι δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους επειδή είναι ικανοποιημένοι με αυτό που έχουν και ευχαριστιούνται να γιορτάσουν τις επιτυχίες των φίλων τους.


Η αναζήτηση της έγκρισης των άλλων

Οι χαρούμενοι άνθρωποι δεν χρειάζονται να τους επιβεβαιώσουν οι άλλοι την προσωπική τους αξία. Ξέρουν τι αξίζουν και δεν συμμορφώνονται με τις προσδοκίες των άλλων, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην προσωπική τους ανάπτυξη.


Η εκδίκηση

Αντί να ζητούν εκδίκηση, οι χαρούμενοι άνθρωποι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα και να το ξεχάσουν. Η καλύτερη εκδίκηση είναι να ζήσουν μια καλή ζωή.


✔ Η διατήρηση μνησικακίας

Το μόνο πράγμα που κερδίσουμε με τη μνησικακία είναι η αύξηση της δικής μας θλίψης. Μάθετε να αφήσετε να φύγουν τα πράγματα, ειδικά αυτά που δεν μπορείτε να αλλάξετε, και ανήκουν στο παρελθόν.


Θέλουν  να έχουν οπωσδίποτε δίκιο

Δηλώστε την άποψή σας με σεβασμό και ακούστε την άποψη τον άλλων. Συζητώντας επ 'αόριστον για να προσπαθήσετε να πείσετε τους άλλους, απλά προσπαθήστε να επαναφέρετε το εγώ σας. Σταματήστε να επιβάλλετε την άποψή σας, ή να πιστεύετε ότι γνωρίζετε καλύτερα από τους άλλους : ο καθένας έρχεται από κάπου.


Οι προσδοκίες όσον αφορά τους άλλους.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής είναι να δεχτούμε τους ανθρώπους όπως πραγματικά είναι. Θα νιώσετε πιο χαλαροί όταν καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τους ανθρώπους.


Αγνοούν τα προσωπικά προβλήματα

Μόνο οι δυστυχισμένοι άνθρωποι αγνοούν τα προβλήματα όταν αυτά προκύπτουν. Δυστυχώς, όσο περισσότερο αγνοήσετε το πρόβλημα περισσότερο θα γίνει σημαντικό.


Πιστεύουν ότι η ευτυχία βρίσκεται αλλού

Η αληθινή ευτυχία είναι εδώ και μέσα σας. Μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να δείτε τα πράγματα με θετικό τρόπο. Καμμιά περιουσία ή ανθρώπινη σχέση δεν μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένο, αν δεν είστε ήδη ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας.




Πολύ σκέψη

Το να σκέφτεται υπερβολικά κανείς δημιουργεί προβλήματα από το τίποτα και οδηγεί σε διαφωνίες μεταξύ των ανθρώπων. Υπερβολική ανάλυση των καταστάσεων και των γεγονότων οδηγεί μόνο στην παραγωγή στρες και άγχος, και ποτέ σε ορθολογικές αποφάσεις.


Ζουν στο παρελθόν

Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν μπορείτε πλέον να αλλάξετε τίποτα. Μόνο στο παρόν και στο μέλλον μπορούμε να χτίσουμε την ευτυχία μας.


Ακολουθούν το κοπάδι

Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Δεν είναι ακόλουθοι, αλλά οδηγοί.
 
Λαμβάνουν τα πράγματα προσωπικά

Όταν κάποιος σας κάνει ένα σχόλιο, θυμηθείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να να αποφεύγετε την υπερβολική ανάλυση σε ό,τι έχει πει, αλλά αφήστε τον να εξηγήσει την άποψή του. Είναι στο χέρι σας πώς να ερμηνεύσετε την κριτική. Σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να μάθετε κοιτάζοντας τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία της δική σας, αν σκεφτείτε ότι η κριτική είναι εποικοδομητική.








 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου