Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΝΤΟΝ ΜΙΓΚΕΛ ΡΟΥΙΖ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΛΤΕΚΩΝ





Ο πολιτισμός τωνΤολτέκων αναπτύχθηκε γύρω από την πόλη Τούλα, κοντά στοΤεοτιουακάν στο Μεξικό μεταξύ 900 και 1200 μ.Χ. Ο όρος Τολτέκων προέρχεται από τη γλώσσα Nahuatl και σημαίνει «πρωτομάστορες». Στους θρύλους των Nahuatl, οι Τολτέκοι υποτίθεται ότι ήταν η πηγή όλων των πολιτισμών (αυτός είναι ο λόγος που ονομάζονται καλλιτέχνες ή πρωτομάστορες). Αργότερα οι Αζτέκοι, να διεκδικήσουν την υπεροχή τους, αποκαλέστηκαν απογόνοι τους.

 

Ο Ντον Μιγκέλ Ρουίζ είναι ένας μεξικανός συγγραφέας, σαμανός, γεννημένος το 1952, γνωστός για το μπεστ σέλλερ του “Οι τέσσερεις συμφωνίες των Τολτέκων”.
Ο παππούς του ήταν ναγκουάλ (τολτέκος σαμανός). O Nτον Μιγκέλ Ρουίζ σπούδασε για να γίνει χειρουργός, όμως η ζωή του άλλαξε όταν είχε μια επιθανάτεια εμπειρία η οποία τον έμπνευσε να βρεί απαντήσεις για την ύπαρξη στην παράδοση των Τολτέκων. Το 2002 υπέστη καρδιακή προσβολή και το 2010 έκανε με επιτυχία μεταμόσχευση καρδιάς. Έγραψε επίσης και ένα καινούριο βιβλίο : "Οι πέμπτη συμφωνία των Τολτέκων".
 
 

 
            ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΛΤΕΚΩΝ
 
   


 
 

 

 

1 - ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΜΕΜΠΤΟΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ

Να μιλάτε με ευθύτητα. Να λέτε μόνο ό,τι εννοείτε. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το λόγο εναντίον του εαυτού σας ή ως μέσο για να σχολιάζετε άλλους. Χρησιμοποιήστε την δύναμη του λόγου σας προς την κατεύθυνση της Αλήθειας και της Αγάπης.


2 - ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
Καμιά πράξη των άλλων δεν γίνεται εξαιτίας σας. Ότι λένε και κάνουν οι άλλοι, αποτελεί μια προβολή της δικής τους πραγματικότητας, του δικού τους ονείρου. Όταν είστε απρόσβλητοι στις γνώμες και πράξεις των άλλων, δεν θα υποφέρετε από αναίτιο πόνο.

3 - ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Βρείτε το θάρρος να ρωτάτε και να εκφράζετε τις αληθινές επιθυμίες σας. Επικοινωνήστε με τους άλλους όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, ώστε να αποφεύγετε παρεξηγήσεις, θλίψη, δράματα. Με αυτήν και μόνον την συμφωνία, μπορείτε να μεταμορφώσετε εντελώς την ζωή σας.

4 - ΔΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ
Το καλύτερο που μπορείτε να δώσετε αλλάζει από λεπτό σε λεπτό: θα είναι διαφορετικό όταν είστε υγιείς, διαφορετικό όταν είστε άρρωστοι. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας και θ’ αποφύγετε έτσι την αυτοκριτική, την αυτοτιμωρία και την απογοήτευση.
 
 

 
 
 
 

 
 

                          Η ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
 
 


5 - ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔYΣΠΙΣΤΟΙ ΑΛΛΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ

Μην πιστεύετε τον εαυτό σας ή οποιονδήποτε άλλον. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της αμφιβολίας να αμφισβητήσετε ό, τι ακούτε: είναι πραγματικά η αλήθεια; Ακούστε την πρόθεση πίσω από τις λέξεις και θα καταλάβετε το πραγματικό μήνυμα.

 
 




 
 
Aπόσπασμα από το βιβλίο του Ντον Μιγκέλ Ρουίζ “Η φωνή της Γνώσης”:
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου